Wat te doen met het vocht?

Als geregenereerd wordt in een gesloten volume (= met cloche), zal de totale hoeveelheid vocht in de maaltijd niet veranderen.  Er is echter wel altijd vochtverplaatsing binnen de maaltijd: het vocht zal verdampen op de warmste plekken en terug condenseren (=neerslaan) op de koudste plekken. 

Hoe groter het verschil, hoe sterker het verdampen en condenseren.  Hoe rustiger geregenereerd wordt, hoe minder vochtverplaatsingen. De verdamping (=uitdroging) start op de plaatsen die eerst warm worden, of die de hoogste temperatuur bereiken.  Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: saus of jus die op bodem van bord liggen, lage componenten,…
Wil je dus een component droog houden, zorg er dan voor dat hij snel warm is.

Een dikke, hoge kroket zal sowieso moeilijker warm worden dan de rest van de maaltijd, maar omdat ze dus later warm wordt zal ze ook het vocht in de maaltijd aantrekken.  Wil je kroketten droger houden, zorg dan voor verschillende kleine kroketten, die allemaal goed contact maken met de bodem.  Ze zullen beter warm worden, maar ook droger blijven (als er tenminste geen saus op de bodem van het bord ligt…)

Over het algemeen wordt aangeraden om met een cloche zonder gaatje te werken.  Dan blijft het totale vochtgehalte van de maaltijd identiek.  Tests hebben echter uitgewezen dat een klein gaatje in de cloche nauwelijks een invloed hebben op uitdrogingsverschijnselen.

Het 2de deel van de opwarmcyclus van een vriesverse maaltijd is ruwweg een opwarmcyclus voor een koelverse maaltijd.  Alle aspecten voor het regenereren van koelverse maaltijden gelden dus ook voor vriesverse maaltijden.
Additionele aspecten zijn:

19 replies
  1. Content Generator
    Content Generator says:

    👉 $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW 📈 👉 PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees 📈 + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE 👉 [M0345IHZFN] — 0.01 BTC 👉 site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.